Profil de absolvent

Valentin HAHUI

Absolvent FSJSP:

- Licență Administrație Publică – Promoția 2009
- Licență Drept – Promoția  2012
- Master Dreptul European al Afacerilor – Promoția  2014 


Poziție actuală:

- Comisia Europeană – Funcționar public european (asistent resurse umane: recrutare, întocmire contracte de munca, contract management).


Experiența din timpul facultății:

Sunt studenți care intră la facultate știind încă din anul I ce vor sa facă in viitor, având în minte un drum clar pe care doresc să îl parcurgă. Eu nu am fost unul dintre aceștia.

Ana-Maria GURIȚĂ

Absolvent FSJSP:

- Licență Drept  – Promoția 2009


Poziție actuală:

- JRS România și Salvați Copiii România - Consilier juridic (asistență și consiliere juridică pentru solicitanții de azil din România și pentru alte persoane de interes pentru UNHCR; consiliere și asistență juridică pentru beneficiarii de protecție internațională și resortisanții țărilor terțe din România).


Experiența din timpul facultății:

De la o vârstă fragedă mi-am dorit să pot ajuta oamenii dezavantajați, fie din perspectivă socială fie culturală, iar ceea ce fac în acest moment este parte din acest obiectiv. Încă din anul II de Facultate am devenit voluntar în cadrul unei organizații neguvernamentale ce apără drepturile omului în general și pe cele a refugiaților/solicitanților de azil în mod special. Dreptul Internațional Public, așa cum a fost predat la acel moment, mi-a atras atenția în mod deosebit, fiind un alt motiv pentru care am continuat munca de voluntar.

Mihaela ROPOTAN

poza profil de absolventAbsolvent FSJSP:

- Licență Drept – Promoția 2015;

- Master Științe penale și Criminalistică – Promoția 2016. 


Poziție actuală:

- avocat definitiv în Baroul Galați;


Experiența din timpul facultății:

A fost perioada în care mi-am format reperele profesionale pe care aveam să le urmez mai târziu și în care am sedimentat conștiincios cunoștințele juridice de la fiecare materie în parte.

Dragoș PALADE

poza profil de absolventAbsolvent FSJSP:

- Licență Drept – Promoția 2018 

- Master Științe Penale și Criminalistică – Promoția 2019


Poziție actuală:

- Avocat în cadrul Baroului Galați


Experiența din timpul facultății:

Facultatea a fost una dintre cele mai bogate și edificatoare experiențe ale vieții și mă bucur că am putut să parcurg acești pași în cadrul Facultății de Drept a Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Iulia Alina TOADER

poza profil de absolventAbsolvent FSJSP:

Numele meu este Toader Iulia Alina, am absolvit Facultatea de Stiințe Juridice Sociale și Politice din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați în anul 2012 și masterul în cadrul aceleiași facultăți, în anul 2014.


Poziție actuală:

Despre perioada studenției îmi aduc aminte cu aceeași emoție cu care pășeam pe holurile facultății, cu aceeași emoție cu care susțineam primul examen din viața de student, la Teoria Generală a Dreptului, întrucât atunci s-a clădit fundația unei  profesii minunate  în care urma să acced, și pe care am adăugat de-a lungul timpului alte cărămizi ale evoluției și dezvoltării mele, în prezent fiind judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, Secția Civilă.


Experiența din timpul facultății:

Ceea ce  eu sunt astăzi datorez în parte  și profesorilor  ce m-au inițiat în tainele dreptului  și printre care am găsit exemple demne de urmat, oameni valoroși la al căror profesionalism, dăruire și calitate umană mă voi raporta mereu.  

Dorin BAICU

Dorin BAICUAbsolvent FSJSP:
- Licență Drept – Promoția 2011
- Master Drept penal și științe penale – Promoția 2013 (în cadrul Universității de Vest din Timișoara)

Poziție actuală:

- Institutul Notarial Român – Notar stagiar în cadrul Camerei Notarilor Publici Brașov.


Experiența din timpul facultății:

Pentru mine, facultatea a însemnat acea perioadă a întrebărilor fără răspuns. De ce spun asta? După terminarea liceului și admiterea la facultate, am avut o clipă de rătăcire și de aici au luat naștere mai multe întrebări: Ce drum să aleg? Încotro mă îndrept? Ce sau cine vreau să fiu?

Răzvan DASCĂLU

Dorin BAICUAbsolvent FSJSP:
- Licență Drept – Promoția 2015
- Master Dreptul European al Afacerilor – Promoția 2019

Poziție actuală:

- Avocat definitiv în cadrul Baroului Galați


Experiența din timpul facultății:

Perioada parcursă în timpul facultății a fost esențială, având parte de profesori dedicați care au creat un mediu propice în vederea promovării examenului de admitere în profesia de avocat.

Denisa IFTIMIE

Absolvent FSJSP:
- Licență Drept – Promoția 2012
- Master-  Drept European-Promoția  2014 (în cadrul,, Universității Alexandru  Ioan Cuza"  din Iași)
- Licență Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației-specializarea Psihologie Promoția  2014 (în cadrul,, Universității Alexandru  Ioan Cuza"  din Iași)

Poziție actuală:

Notar public  în cadrul Camerei Notarilor Publici Craiova(in prezent suspendat la cerere)


Experiența din timpul facultății:

Perioada studenției a reprezentat pentru mine poarta către un univers al cunoașterii, in care profesorii acestei  facultăți de prestigiu mi-au călăuzit pașii spre desăvârșirea profesională. Am avut onoarea de a desluși  tainele dreptului de la personalități in domeniul juridic care, prin conduita lor și prin rafinamentul raționamentului juridic mi-au creionat toate premisele pentru a deveni, la rândul meu, un participant pe scena juridică.  Am îmbrățișat profesia de notar public, pe care, cu dăruire și probitate profesională, intenționez sa o onorez și sa fiu acel judecator de pace, căruia solicitanții i se pot adresa având certitudinea ca raporturile juridice pe care vor sa le consfințească își vor găsi suport legal.

Silviu Fănel ARDELEANU

 

Ardeleanu Silviu Fănel

  Absolvent FSJSP:

 - Licență Drept – Promoția 2020


  Poziție actuală:
 Ministerul Justiţiei-Direcţia Naţională de Probaţiune
 Consilier de Probaţiune - Serviciul de Probaţiune Vrancea

 
Experiența din timpul facultății:
Am păşit pe treptele facultăţii ca fiind un tânăr adolescent fără mari ambiţii sau valori sociale, ştiam doar că trebuie să învăţ foarte multe legi, dar după parcurgerea celor 4 ani de facultate nu am devenit doar o persoană care are un bagaj de cunoştinţe juridice ci şi o persoană matură cu valori şi principii morale ridicate.
Incă din primul an, primul semestru, profesorii universităţii au pus accent pe acest lucru, dezvoltarea principiilor morale necesare unui jurist . În special dl. Lect. Univ. dr. Vasile Stoica care incă de la primul curs ne-a făcut să intelegem dacă suntem in sala potrivită sau nu.
In priviţa cunoştintelor teoretice dobăndite în timpul facultăţii, in sensul temeiniciei, dovada o face promovarea examenului organizat la nivel naţional de Ministerul Justitiei pentru accederea in profesia de consilier de probaţiune unde din 2500 de candidaţi au promovat doar 165.
In concluzie FSJSP din Galaţi işi pregăteşte stundeţii să devină adevăraţi profesionişti ai dreptului si nu doar simplii absolvenţi de studii superioare juridice.
 

Cristina TUDORACHE

Cristina Tudorache
 
Absolvent FSJSP:
- Licența în specializarea Drept - Promoția 2016 - 2020;
- Master în Științe Penale și Criminalistică - Promoția 2020-2021.

Poziție actuală:

Ofițer specialist în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.


 
Experiența din timpul facultății:

Consider că cea mai mare calitate a mea este perseverența, care de-a lungul timpului m-a ajutat să îmi îndeplinesc toate visele. Ca și absolventă a Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, pot spune că toate cadrele didactice din cadrul acesteia au fost un sprijin și unele un exemplu pentru alegerea carierei mele.
Totalitatea informațiilor acumulate pe parcurul celor 5 ani de studenție, m-au ajutat să dobândesc abilități de învățare, să înțeleg domeniul dreptului și aplicabilitatea normelor juridice. La îndrumarea cadrelor didactice, am participat la conferințele științifice studențesti organizate anual în cadrul facultății.
De asemenea în facultate am facut și voluntariat la asociația The European Law Students Association, unde am detinut funcția de Vicepreședinte Resurse Umane și cea de Președinte a asociație locale. Prin seminariile acesteia de admitere în profesie, în colaborare cu domnii noștrii profesori și nu numai, am reușit să înțeleg fiecare meserie pe care o pot urma în urma absolvirii.
În prezent dețin gradul de Sublocotenent, cu functia de Ofițer Specialist II din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi.