Doctor Honoris Causa

Prim-Vicepreședinte U.N.N.P.R. Doina ROTARU

Doina ROTARU

       Născută în data de 12.04.1955 în Municipiul București, doamna Doina Rotaru a devenit în anul 1979 licențiată în Drept a Facultății de Drept din București, continuând după momentul licențierii să participe permanent la cursuri de specializare de prestigiu, organizate atât în plan național, cât și internațional. În acest context amintim:

- specializarea în drept civil desăvârșită în anul 1986, sub coordonarea profesorului universitar doctor Savelly Silberstein, la Facultatea de Drept București;

- cursurile de specializare în drept comercial absolvite în anul 1992, organizate la Facultatea de Drept București, conduse de prof. univ. dr. Octavian Căpățână și prof. univ. dr. Stanciu Cîrpenaru.

Parcurgând cu rezultate spectaculoase drumul de la notarul stagiar al Sectorului 1 București la notar șef în cadrul Notariatului de Stat, doamna Doina Rotaru beneficiind de respect profesional și încredere personală, după transformarea notariatului de stat în notariat public, este aleasă Președinte a Colegiului Director al Camerei Notarilor Publici București și apoi prim-vicepreședinte al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Competențele practice ale doamnei Doina Rotaru sunt relevante, consistente și conduc la realizarea unora dintre cele mai importante proiecte în materie - respectiv:

- realizarea Centrului Național de Date și Registre Notariale;

- înființarea și organizarea Institutului Notarial Român;

- dezvoltarea celui mai complex program informatic din domeniul notarial, respectiv programul informatic INOT.

Întreaga experiență practică a doamnei Doina Rotaru a fost și este utilizată în:

- programul de pregătire a studenților stagiari din cadrul Institutului Notarial - unde domnia sa coordonează Catedra de drept civil;

- în cadrul programului de pregătire pentru judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a celor de la Curtea Constituțională, program pe care domnia sa îl coordonează;

- în cadrul Programului continuu de Reformă legislativă privind activitatea notarială.

Aprecierea internațională a fost confirmată prin alegerea doamnei Rotaru Doina în Comisia de Afaceri Europene din cadrul Consiliului Notariatelor Europene și în Comisia de Teme și Congrese a Uniunii Internaționale a Notariatelor.